T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
Vali Gül, “Gastronomi festival turizmi, bir kalkınma modeli”
Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile 12-15 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 2.Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali GastroAntep için turizm sektör temsilcileri ile bir araya geldi. Vali Gül burada yaptığı konuşmada Gastronomi festival turizminin bir kalkınma modeli olduğunu kaydetti.
Büyükşehir Belediyesinde düzenlenen toplantıda Gastronominin hem kırsal hem de kentsel kalkınmadaki önemine değinen Gül, Gaziantep’teki ürünlerin dünyaya ihraç edilmesinin kırsal kalkınma noktasında önem arz ettiğini dile getirerek Gaziantep’in Gastronomi anlamında kalitesini ne kadar yukarıya taşırsa sanayi ürününde de o kadar kaliteli olacağını söyledi.
Dünyada marka olmuş pek çok ürüne belirli bir kredi verildiğini aktaran Gül, GastroAntep Festivali ile Gaziantep’te sadece baklavacı, lokantacı ve benzeri işyerlerinin değil salçadan, makarnaya kadar pek çok gıda sanayisi ürününün de kıymetleneceğini ifade etti.
Gaziantep’in her yerde takdir edildiğini dile getiren Gül, “Gaziantep’in büyüklüğü dışarıdan daha çok fark ediliyor. Bunun daha da iyisini yapmak mümkün. Bunu yapacak olan ise Gaziantepli hemşerilerimizdir. Hep birlikte el ele vererek başarabiliriz. Festival haftasında bu şehri gelin gibi süsleyerek işyerlerimizde, evlerimizde, caddelerimizde, sokaklarımızda şenlik havasını yaşatmamız lazım. Hiçbir şey yapamazsanız balkonlarınıza çiçekler koyun. Bu dahi bir güzellik verir. Herkes kendince elinden geleni yapmalı bu festivale sahip çıkmalı ki bir adım daha ileri gidebilelim” dedi.
Gül, konuşmasında derecelendirmenin de önemine değinerek şunları aktardı:
“Antep baklavası ismini kullanacak olan markanın, o ismin standardını yerine getirmesi gerekiyor. Değerli ile pahalı farklı şeylerdir. Bu şehrin ürünleri değerli. O değeri muhafaza etmemiz lazım. Bunun için bir standartın ve derecenin olması şart. Diğer şekilde güvenli olmak kaydıyla üretebiliyorsa uygun fiyata da satabilir ama bunu alanların bunu güvenli ama gerçek Antep baklavası olmadığını bilmesi gerekiyor. Bu tüketicinin de üreticinin de hakkı. Bir ürünün bir şehirde üretilmesi onun kaliteli olduğu ya da o standartta olduğu anlamına gelmez. Güvenliği, hijyeni sağlayacağız ama tüketicinin o markanın altında ne yediğini yemediğini anlaması lazım” diye konuştu.
Festivalin tanıtımı noktasında sosyal medyanın büyük bir güç olduğunu da vurgulayan Gül, vatandaş memnuniyetlerinin tanıtıma katkı sunmak adına sosyal medya üzerinden paylaşılması ricasında bulunarak destek istedi.
Ahi Evran’ın "Hak ile Sabır Dileyip, Bize Gelen Bizdendir. İlim, Akıl ve Ahlak ile Çalışıp, Bizi Geçen Bizdendir” sözünü hatırlatarak konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Şehir olarak Ahi Evran’ın temsilcileriyiz. Bu ruhla, bu inançla, bu gayretle çalışıyorsunuz. Eğer biz burada konuşuyorsak bu sizin başarınızdır. Her birinizin 3 veya 4 kuşak bir başarı hikâyesi var. Hiçbir şey tesadüf değil. Almacı Pazarı, kendiliğinden Almacı Pazarı olmuyor, oranın rengi, kokusu, lezzeti orada sizin alın teriniz var, Bakırcılar Çarşısı kendiliğinden Bakırcılar Çarşısı olmuyor. Her birine baktığımız zaman büyük bir emek var. Bugün UNESCO serüvenimiz kendiliğinden olmadı. Otelcimizden, seyahat acentasından, şoförümüzden kahvecimize ve örgütlü odalarımıza kadar tam bir zincir var. Geldiğimiz noktayı çok iyi değerlendirmemiz lazım. Valimizin başkanlığında Gaziantep’i Geliştirme Vakfı’yla şehrimizin risklerini, fırsatlarını dünya nereye gidiyor biz ne yapmalıyız bilimsel olarak çalıştık. Doğduğumuz şehre hizmet etmek elbette büyük bir şeref, ama dünya nereye gidiyor, biz ne yapmalıyız ne yapmamalıyız bizim en önemli görev alanlarımızdan bir tanesidir. Bu yıl ikincisini düzenleyeceğimiz Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali’nin daha iyisini ve sürdürülebilirliğini sağlamak durumundayız. Burada kazanan Gaziantep, kazanan Anadolu, kazanan ülkemiz olacak” dedi.
Toplantının açış konuşmasından sonra Şahin, sunum eşliğinde sektör temsilcilerine GastroAntep Festivali’nin yerel ekonomiye katkılarını anlattı.
Toplantı soru cevap bölümüyle sona erdi.